MUCHO MACHISMO MACHETE!

Foto: Promo fotografije sweeneytoddmovie.com / sweeneytoddmovie.com

Naučite se brijati britvom

Datum objave: 22.10.2010 14:32 Autor: Marcel Remenić

 | Ne sviđa mi se (0)

Zašto britva? Jer volite opasnost i uzbuđenje, radite ono čega se drugi boje, činite to sa stilom i usput još i štedite! Na koncu, riječ je i o svojevrsnoj psihoterapiji: sve vam je ljepši taj tip u ogledalu - pa makar i sa silnim ožiljcima

Ne bi bilo ispravno tvrditi da se brijanje britvom vraća u modu, no sve je više novopridošlica grupi entuzijasta koji ne odustaju od stila života – uklanjanja brade na stari način. U vrijeme kada paketić žileta stoji stotinu kuna, a oštra britva tek nekoliko poteza po brusnom remenu, među interesentima svakako ima i onih koji bi na brijanju prije svega štedjeli. No pribroje li se cijeni nove britve (ne mislite valjda imati samo jednu?) brusno kamenje (profići koji bi brusili za vas davno su nestali, morat ćete sami), remeni, četke i mirisni sapuni, jasno je da britva nije tek jeftinija, a možda ni bolja alternativna za brijanje, već se može pretvoriti i u skup hobi.

Zato su tu svi ostali valjani razlozi za prelazak britvu. Stil, ekološka osviještenost, retro i mačo furka, izvolite odabrati svoj, a onda i pročitati četiri jednostavna koraka (u teoriji) za brijanje britvom:

1. Naoštrite britvu
Nema više brice u izlogu koji žustrim potezima gore-dolje (ili lijevo-desno, ovisno kako remen stoji) oštri britvu, pa ćete tehniku morati usvojiti promatranjem starih filmova, entuzijastičnih suvremenika na YouTubeu, i u konačnici praksom – po deset, petnaest poteza s obje strane remena trebalo bi biti dovoljno.

anthony.com
Sjajna četka, izvrsno ime: Anthony Whiskey Lifter
2. Pripremite lice

Bez obzira na to nanosite li prije brijanja pjenu iz spreja ili fini francuski sapun za brijanje četkom od podatne dlake osobito tankoćutnog jazavca, pazite da je mokro samo lice, a da je ruka koja drži britvu suha.

3. Zategnite kožu prstom

Ispružite kažiprst prema ogledalu, kao da govorite: 'Da, ti!', zatim ga okrenite prema licu i napnite kožu potezom prsta prema gore. Tako će britva zahvatiti samo dlačice, a ne i kožu.

4. Držite britvu pod kutom
Držite britvu pod kutom od 30 stupnjeva. Ako je budete držali pod manjim kutom, nećete učinkovito uklanjati bradu, a ako je bude držali pod kutom od devedeset stupnjeva, razrezat ćete kožu.

Ne ide? Puno posjekotina? Brijanje britvom je vještina, razvija se praksom, a ako trebate savjet ili samo pecate podršku, mnogo je internetskih okupljališta brijača britvom. Domaća Brijačnica nudi znalačke savjete ili je, kao nekoć u pravim brijačnicama, samo zgodno mjesto za duge, neobavezne razgovore.

Još

Laser za ravnu bradu

POMOĆ PRI BRIJANJU

Laser za ravnu bradu

Kao da brijanje nije samo po sebi dosadna, monotona radnja koju morate (pre) često raditi želite li ili morate izgledati profesionalno, valja još paziti na svaku dlaku jer loše obrijana brada često izgleda neprofesionalnije od one koju niste ni pokušali brijati.

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.