PRVENSTVO U ROŠTILJANJU

Foto: Promo fotografije prvenstvohrvatskeurostiljanju.com / prvenstvohrvatskeurostiljanju.com

Počinje lov na Zlatni ćevap

Datum objave: 07.06.2011 12:23 Autor: Goran Gadboise

 | Ne sviđa mi se (0)

Svijet grila dinamičan je i turbulentan: nakon što je prošle godine pronađen i proglašen najbolji tim majstora roštilja, ove nedjelje natjecanje kreće iznova

Odmah na početku, loše vijesti za sve pretendente na naslov najboljeg majstora grila: finalisti su već odabrani. Drugo po redu Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju proteklih je nekoliko tjedana u nizu natjecanja u Zagrebu, Osijeku, Zadru i Rijeci između stotinu prijavljenih timova već dobilo natjecatelje koji će se ove nedjelje, 12. lipnja, na zagrebačkom Bundeku boriti za nagradu Zlatni ćevap.

Prema pisanju portala Soundset, to su timovi Štajglec pive, XXXL, Veseli ražnjići, Stigla penzija, Klub Garaža, Dica Kalelarge, Braschetta i Ugostiteljska škola, a o visokim standardima do kojih drži stručni žiri svjedoči odsustvo prošlogodišnjih pobjednika, ekipe Maraski iz Zadra. (A moguće je i da se nositelji titule nisu ni prijavili; ili se nisu smjeli prijaviti? Tko zna – svijet grilla dinamičan je i turbulentan, a pravila natjecanja zamršena i dosadna, evo ih ovdje, ako se kome hoće čitati.)

Stoga je trenutno najzanimljiviji onaj nenatjecateljski dio zbivanja, otvoren za javnost, odnosno 'Grill Free Zone', gdje građani koji bez pritiska konkurencije i bez straha od kazni mogu spravljati vlastiti roštilj. Potrebno je donijeti meso, dok sve ostalo (roštilj, ugljen, začine, pecivo) osigurava organizator – besplatno.

Na koncu, dobro bi se trebali provesti i svi koji vole roštilj, ali ne i roštiljanje: 18 kuna stoji pet ćevapa i gemišt 'od vina iz Kutjevačkih podruma sa Studencem'.

Od ostalih detalja sa službene stranice treba izdvojiti nastup Gustafa i spomenuti voditelja, Zlatana Zuhrića, tzv. Zuhru. Gwyneth Paltrow, nažalost, neće doći.

Još

Čistač roštilja

PAROM PROTIV MASNOĆE

Čistač roštilja

Za neke stvari i radnje nam nikada nije palo na pamet da bi ih trebalo poboljšavati izmišljajući toplu vodu. Jedna od njih je čišćenje rešetke za roštilj. Da, ona je prljava i ostali su komadi od prošlog pečenja i sve to stoji, ali kome to smeta?

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.