EN GARDE!

Foto: Promo fotografije swordcane.com / swordcane.com

Špancir štapovi s oštricom za gospodu i pustolove

Datum objave: 02.03.2011 15:50 Autor: Marcel Remenić

 | Ne sviđa mi se (0)

Što čini pravog gospodina? Moderna odjeća? Uglađen brk? Debela lisnica? Ili mogućnost da se snađe u svakoj situaciji – pa i samoobrani! – i pritom izgleda dostojanstveno i elegantno

Nemiri na ulicama, nasilje, ubojstva – ovaj grad više nije siguran. (Ne misli se ni na jedan grad konkretno, već se samo tako kaže.) Gdje da se djene gospodin?

Najbolje će biti da nastavi s dnevnim ritualima i ne odustaje od navika: duge poslijepodnevne šetnje, odlasci na kavu u Gradsku kavanu, posjet uraru zbog redovitog servisa džepnog tourbillona...
Pritom ipak mora uzeti u obzir turbulentna vremena u kojima živimo i poduzeti sve da ne izlazi bez osobne zaštite. Sprej je zgodan, šoker je koristan, no ništa ne kaže 'Sad me slušaj, ti bedak! Ak' buš me još zafrkaval, ja bum te ovak – na pol! Buš videl, čekaj me malo!' kao dugačka oštrica sakrivena u špancir štapu.

Južnoafrički majstor Fred Burger proizvodi upravo takve štapove (nedavno mu se u radionici pridružio i sin, iako mladića još nema u imenu obrta koje ostaje neizmijenjeno – 'Burger Knives'). Ponosan je na svoje proizvode, u kojima kombinira moderne i tradicionalne materijale, posvećujući posebnu pažnju detaljima.

G. Burger do te je mjere zadubljen u proizvodnju štapova koji se učas mogu pretvoriti u mač, da je zanemario potencijalno vrlo zanimljiv tržni segment kišobrana sa sakrivenom oštricom. Svoje 'sword canes' Burger prodaje po cijeni od 2500 do 7500 kn, ovisno o modelu, a u svakom slučaju - sitnica za svakog gospodina. Svi se štapovi krasno sljubljuju uz krojeve i tkanja kuće modernog tradicionalizma.

Još

Stvarno mini Mac

TKO GA NE BI HTIO?

Stvarno mini Mac

Apple je poznat po tome što svoja računala ugura u vrlo mala kućišta, a pritom ipak ne dolazi do (pre)velikog pregrijavanja i problema u radu. Tako smo dobili vrlo tanki iMac, lagani Mac Book Air i mali Mac mini. Ali ovako malog Maca ipak nije napravio Apple.

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.