WAVEJET

Foto: Ostale fotografije geeky-gadgets.com / WaveJet

Motorizirana daska za surfanje

Datum objave: 11.04.2012 12:30 Autor: Egidij Pasabanda

 | Ne sviđa mi se (0)

Što napraviti kada naglo utihne maestral ili neki drugi vjetrić blag, a vi i vaša daska se nalazite s krive strane kanala ili jednostavno nasred mora?

Dosad ste morali ovisiti o snazi vaših ruku koje će vas dopedalirati do obale nakon par sati mukotrpnog veslanja ili o frendu s plovilom i viškom slobodnog vremena.
No Steve Walden, predsjednik kompanije Walden Surfboards, odlučio je doskočiti takvim komplikacijama. Izmislio je dasku za surfanje s ugrađenim motorom i imaginativno je nazvao WaveJet!
Daska može ići brzinom od osam do 10 čvorova na mirnom moru (za ljude koji nisu iskusni moreplovci, to je 14 do 18 km/h), a baterije joj omogućuju vožnju u trajanju od 30 minuta.

WaveJet se u raznim izvedbama može koristiti i kao pogon za kajake, ronjenje i sve vrste surfanja, a zanimljivo je da se potiskom upravlja preko posebne narukvice s kontrolama. Jedino što nam nije jasno je kakvu to štapinu ima demonstrant na pripadajućem videu?

 

Onaj tko će imati ovo, bit će glavna faca u Vignju ovoga ljeta

Još

Jarun, prirodno stanište riba, ptica i zimskih surfera

ZIMA, ČULI SMO ZA TO…

Jarun, prirodno stanište riba, ptica i zimskih surfera

Nedavno su na splitskim Bačvicama najhrabriji pokazali da za pravi picigin nema zime. Nikakav problem kad su temperature mora i zraka dvoznamenkaste. No, što kad je voda hladna ko’ piva iz frižidera, a zrak u minusu?

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.