NEKA MESO BUDE PEČENO, A RUKA SIGURNA

Foto: Promo fotografije engadget / engadget

Idealna temperatura za idealan roštilj

Datum objave: 12.04.2011 09:45 Autor: PeroPenx

 | Ne sviđa mi se (0)

S proljećem i lijepim vremenom došla je i sezona roštiljanja i ispijanja ogromne količine pive u prirodi. Ili barem na terasici iza kuće. Želite li pritom stvarno uživati u roštilju, dva su načina: ili ćete napraviti odličan roštilj, ili ćete se napiti dovoljno rano da vam bute svejedno što jedete.

Ukoliko se odlučite za drugo varijantu predlažemo kombinaciju piva i neke žestice, kako bi se dobro zabetonirali. Pripazite samo da ne padnete na roštilj, naročito ako je ekipa u istom stanju kao vi pa neće ni primjetiti da vam kosa gori. Ukoliko se pak odlučite za kvalitetno ispečeno meso, niz je stvari kojepritom morate uzeti  u obzir.

Za početak, tu je izbor drveta. Nije svejedno hoćete li raditi na bjelogorici ili crnogorici ili ćete, recimo, upotrijebiti suhu vinovu lozu. Zatim morate pripaziti i kakva će biti priprema mesa. Hoćete li ga staviti u pac ili ne, i koji začini idu s kojim mesom. Recimo da ste to dvoje savladali, i priprema je gotova. Sada treba zapaliti vatru i odabrati pravi trenutak kada ćete početi stavljati meso na roštilj. E tu smo vas čekali! Od sada više nema potrebe da temperaturu provjeravate stavljajući ruku iznad žara i mjereći nakon koliko sekundi će vam koža početi cvrčati. Tu je termometar s trenutnim očitanjem.
Ruku na srce, ime je definitivno glupo, ali je opis uvjerljiv. U samo tri sekunde ovaj će termometar očitati temperaturu vašeg žara, a pritom mu se neće dogoditi ništa, te ćete ga moći koristiti na još tisuće i tisuće roštilja. Nepokon više nema problema za vaše dlanove i možete ih koristiti za nešto drugo, npr...

Još

Čistač roštilja

PAROM PROTIV MASNOĆE

Čistač roštilja

Za neke stvari i radnje nam nikada nije palo na pamet da bi ih trebalo poboljšavati izmišljajući toplu vodu. Jedna od njih je čišćenje rešetke za roštilj. Da, ona je prljava i ostali su komadi od prošlog pečenja i sve to stoji, ali kome to smeta?

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.