HAMBURGER PRESS

Foto: Promo fotografije Williams-Sonoma / Williams-Sonoma

Ispecite sami sjajan hamburger

Datum objave: 02.03.2011 11:59 Autor: Goran Gadbois

 | Ne sviđa mi se (1)

Koliko ste daleko spremni ići u potrazi za savršenim hamburgerom? Ne dalje od vlastite kuhinje? Da, tako smo i mislili...

U Zagrebu se ovih dana održava 2. Tjedan restorana, nastavak popularne akcije u kojoj su neki od najboljih restorana u gradu snizili cijene jelovnika na svega 100 kuna po osobi. Izvorni Tjedan restorana navodno se pokazao toliko uspješnim da 2. tjedan restorana traje – dva tjedna!

No, baš kao i za našeg prvog izvještaja o zbivanju, najava ovotjednog gastro događanja (koje se dakle proteže i na sljedeći tjedan) popraćena je komentarima poput: "wtf..ja za sto kuna napravim 3 ručka za dvoje ljudi" i "Samo ćevapi u Čingaću za 30 kuna.". Iako u restoranima drže da je upravo 100 kuna ta čarobna granica koja će privući sve one kojima je objedovati vani inače skupo, čini se da je 'psihološka barijera' cijene obroka u naših čitatelja mnogo niža: između 15 i 30 kuna.

A za te si novce kuhajte sami! Zvuči grubo, no možda je tako najbolje. Zna biti zabavno, postoji šansa da bude ukusno, a ne mora biti teško. Evo, recimo preša za hamburger iz koje izlaze komadi mesa spremni za pečenje može biti od velike pomoći. Oba kraka preše napune se mesom, a u sredinu se postavi sjeckani luk, gorgonzola, cheddar ili kakav drugi sastojak po želji (nakon piletine cacciatore, pitanje je trenutka kada će kolega uhvatiti vremena pa otkriti i tajnu recepturu domaćeg hamburgera).

Williams-Sonoma
Još jedna preša
Ovo je pomagalo relativna novotarija u online katalogu Williams-Sonome, gdje se nudi pod nazivom Stuffed Hamburger Press, no kućnim je kuharima kao patent dostupan već neko vrijeme, kroz proizvode drugih dobavljača. Primjerice, pamtimo prešu za hamburgere Crate & Barell, koja radi na jednakom principu: umetne se mljevena smjesa, pritisne, i izvadi savršeno dimenzionirano meso, spremno za pečenje.

Obje su preše izrađene od materijala koji se ne lijepi, tako da se meso lako vadi, a u internetskim trgovinama stoje između 60 i 110 kuna.

Tvrdica666: "Što!? Glupost i mamipara! Za te novce ja kuham tjedan dana za osamdeset osoba!"

Još

Ima li vaš morski pas tzv. laser?

SHARK LASER

Ima li vaš morski pas tzv. laser?

Želite li ovoga ljeta ponosno šetati ušminkanog, khm, morskog psa, pronašli smo gadget bez kojega čovjek jednostavno ne može: laser koji se montira na leđnu peraju psine! Ovisno o vrsti psa, možete birati zeleni, plavi ili crveni svjetlosni snop!

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.